Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 57 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
Alapszabály 2012. április

 

ALAPSZABÁLY

 

I. ALAPÍTÓ NYILATKOZAT

A Baráti Társaságnak, mint kulturális egyesületnek az a célja, hogy helyi civil szervezetként Szentendrén és tágabb környezetében, a Dunakanyar mindkét oldalán élőket tevékenységébe vonva az Izrael Állammal és a zsidósággal kapcsolatos, nem ritkán széleskörűen elterjedt, helytelen vagy fél-információkon alapuló téves nézetekkel szemben fellépjen, hiteles tájékoztatást adjon aktivistái, esetenként meghívott előadók segítségével.

 

 
Elnökségi ülés 2012.04.19

 

Jegyzőkönyv

 

mely készült a 2012. április 19-én 10:00 órakor, Szentendrén

a Gomba Kávézóban (Dunakorzó) tartott

elnökségi ülésről

 

 
Látványosan hagyják rohadni a zsinagógát

Romokban hever Kőszeg központjában a zsinagóga, annak ellenére, hogy milliárdok jutnak a belváros felújítására. Képgalériánkból szomorú, de jellemző történet rajzolódik ki arról, hogyan is őrizzük értékeinket, s miként ápoljuk emlékeinket.

 

 
Tanulj nyáron is!

 

Újra indul a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének nyári szemesztere, a Judaizmus gyorstalpaló. A programsorán tucatnyi témán keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők a zsidóság történelmi, vallási és filozófiai hátterével. A kezdők átfogó képet nyerhetnek a judaizmusról, míg azok, akik már korábban is foglalkoztak a témával mélyebb tudásra tehetnek szert.

 

 
Életének 96. évében elhunyt Jicchak Samir

Shamir Yitzhak

Szombaton, 2012. június 30-án, életének 96. évében elhunyt Jicchak Samir, Izrael hetedik miniszterelnöke, aki 1983-84 és 1986-1992 között volt kormányfő.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

17. oldal / 17