Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 37 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
Interjú Szegő Péterrel egy riportsorozat hátteréről

 

Szegő Péter újságíró, történész és politológus diplomával, valamint tanári képesítéssel rendelkezik. Ami a történelmet illeti, az érdekli, ami minél közelebb van térben és időben a mához. Többek között a rendszerváltás − amiben aktívan részt is vett − ez pedig már a politikatudomány határterülete. Alapító tagja a Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségért Egyesületnek. Az atv.hu-nál dolgozik, de ír cikkeket a hvg.hu-nak, korábban az ÉS-ben, valamint a Szombatban is publikált. Ez utóbbiban jelent meg 2005-2006-ban egy riportsorozata az újonnan csatlakozott közép-európai országok zsidóságáról. Ennek hátteréről, valamint személyes élményeiről szól az alábbi interjú. 

 
Pesti kiállításajánló (18 éven felülieknek :)

Major János emlékkiállítását november 10-ig nézheti meg a 2B Galériában, akitől távol áll a prüdéria.

 
FILMKLUB most vasárnap!

 

Ritkán tesszük, hogy ekkora reklámot csinálunk a FILMKLUB soron következő vetítésének.

De a Tutajosok című magyar filmmel kivételt teszünk, mert ezt látni kell!

Tipikusan az a mozi, amelyet kötelező tananyagként kellene a középiskolák tanrendjébe iktatni – annak ellenére, hogy ismerjük a „kötelezők” népszerűségét. Most vasárnap (október 21-én) mód lesz az eddig elmulasztott „kötelező” pótlására, vagy felelevenítésére.

 
Egy kirándulás képei

 

 

Kedves Barátunk!

 

Az október 14-ei, remekül sikerült pápai kiállítás-látogatással egybekötött kirándulásunk képeit

 
Programajánló: rádióműsor

 

A Klubrádió mai (okt. 12. péntek) Reggeli gyors c. műsorának 9-től 10-ig terjedő idősávjában beszélgetés Borgula Andrással, a Gólem színház művészeti vezetőjével. Visszahallgatható a www.klubradio.hu oldalon. Még a témához: www.golemszinhaz.hu.

 
Netanjáhu: előrehozott választások

 

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök kedden este 20 órára sajtóértekezletet hívott össze. Alig öt perces (!) expozéjában bejelentette szándékát, hogy a 2013. év októberében esedékes választásokat előrehozza. A miniszterelnök nem említett dátumot: a találgatások 2013. január 28-át vagy február 12-ét jelölik meg, mint lehetséges dátumot.
 
Meghalt Pauer Gyula

 

A magyar neoavantgárd képzőművészet kiemelkedő személyisége 72 éves volt. Legismertebb köztéri alkotása a Széchenyi rakparton álló A cipők című emlékhely, amit a Dunába lőtt zsidók emlékére emeltek 2005-ben.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 17