Népszava online: A Horthy-év programja
 
 
A Horthy-emlékév az nagyon jó. Aztán legyen még Szálasi-, meg Rákosi-, meg Kádár-emlékév, - én még beiktatnék a Grósz-emlékév elé legalább egy Münnich Ferenc-emlékhónapot is. Így lesz az életünk egy hosszú, hejehuja mulatság. Aztán egy szép napon elérünk az Orbán-majálishoz, rögtön a Gyurcsány-fesztivál után.
A Horthy-emlékév programján lesz embervadászat verseny Orgoványban, emberbeásó verseny, médiatámogató a Magyar Hírlap.Aztán népszavás újságírók agyonverése a Somogyi-Bacsó fesztiválon. (Erre mi is külön készülünk itt.) Később ünnepélyes ülésen megemlékezik a parlament a zsidótörvényekről és a nagy keresztény egyházak e szép napon harangzúgás közt áldják meg a papírtalpú bakancsba bújtatott gárdistákat, akik a téli Ukrajnának indulnak partizánvadászatra, de előbb még Újvidéken belelőnek pár embert a Dunába - csak hogy nagyobb legyen a jókedv. Majd mielőtt a hómezőkre kiérnének megfagyni, pár falu asszonyait és öregeit felakasztják, a gyerekeket meg a falhoz verdesik. A szakszervezeti vezetők külön ünnepi beszédekkel készülnek a sortüzek és sztrájkok évfordulóira, szép, veres ingeik hajtókáján orbános kitűzővel.
 
A Magyar Nemzeti Bankban külön emlékérmet vernek a frankhamisítás sikereit felidézve, az Akadémián pedig emlékülés lesz Klebersbergtől Hoffmannig címmel.
 
A Nagycirkuszban fehér lovak lépnek majd föl, mindegyikük hátán egy-egy admirálisnak öltöztetett kacér műlovarnővel, miközben a csupa vitézekből álló zenekar Mága Zoltán vezetésével már rapverzióban, az Internacionálét húzza.
 
Tessék felébredni!
 
Dési János /
 
 
A cikket beküldte: Székelyhidi Ferenc
 

Ha szeretne hozzászólást írni, kérem jelentkezzen be a Főoldalon a Belépés nevű modulban!