Program-ajánló: pápai kirándulás
 
Kedves Barátunk!
 
Régi tervünket készülünk valóra váltani. Már korábban is terveztük, hogy olyan közös együttlétre biztosítunk újabb alkalmat , amely tagjaink és szimpatizánsaink között személyes kapcsolatteremtésre teremt lehetőséget – minél kötetlenebb formában ismerhessék meg egymást azok, akiket a közös érdeklődés és egymás iránti kíváncsiság hozott össze. Erre olyan kirándulások megszervezését gondoljuk megfelelő eseménynek, melynek során valamilyen zsidó tárgyú helyszínt keresünk fel közösen, és ha lehet, kapcsolatot keresünk a helyi, környékbeli zsidósággal is. 
Most kiváló alkalom kínálkozik az első „megmozdulásra”. Pápán október 31-ig tekinthető meg a helyi zsinagógában az Elfeledett szomszédaink című remek kiállítás, amely a háború előtt Pápán élt mintegy három ezer fős zsidó közösség mindennapi életét mutatja be család-történeteken keresztül, a felkutatott képeket nagyméretű tablókra rendezve. A kiállításról nagyszerű kritikát írt György Péter az Élet és Irodalom 2012. szeptember 21-i számában, melyet a web-lapunkon az ÉS-BONTÓ rovatunkban is elolvashatsz.
 
A kiállítás- és városlátogatás szervezését már megkezdtük, felvettük a kapcsolatot a helyi baráti társaság vezetőjével, aki örömmel fogadta kezdeményezésünket. Megállapodás született, hogy október 13-án (szombaton) megyünk Pápára. A program egyeztetése még folyamatban van, de az már biztosnak tűnik, hogy a helyi közösség tagjaival is találkozni fogunk. Valószínűleg közös ebédelésre is lesz lehetőség. Az utazást – előzetesen – vonattal tervezzük, de kellő számú jelentkező esetén buszos utazást is el tudunk képzelni. Mindenképpen szeretnénk, ha az utazás csoportosan történne.
 
Kérünk, ha érdekel a program, és szívesen részt vennél rajta, mielőbb jelezd számunkra, hogy családtagjaiddal és / vagy barátaiddal együtt hány főre számíthatunk!
 
Üdvözlettel: Koródi Péter titkár
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 

Ha szeretne hozzászólást írni, kérem jelentkezzen be a Főoldalon a Belépés nevű modulban!