Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
Páratlan oldal

 

MODORTALANSÁG

 

 

Szentesi Zöldi László a magyarhirlap.hu június 19-én megjelent cikkében Kövér László válaszlevelét megelőzve értékeli Elie Wiesel Nobel-díjas író kitüntetés-visszaküldését. A visszaküldés konkrét oka a magyar házelnök részvétele Nyírő József újratemetési kísérletén, amely így nem kegyeleti aktussá, hanem politikai k iállássá vált a nyilas parlament tagja mellett.

 
STŐHR LÓRÁNT: FÖLDMŰVES A FELVEVŐGÉPPEL

 

 

A dolgok állása című Wenders-film ismert befejezésében barátja lelövése után a német filmrendező felkapja kameráját, és kőrben forogva minden irányba „visszalő” a láthatlan támadókra, míg őt is el nem találja egy golyó. A Képsor a film dokumentatív képességeiben rejlő hatalom metafórájává vált. 

 
Aszad bánja a török gép lelövését

Bassár el-Aszad szíriai elnök azt mondta egy török ellenzéki napilapnak adott, kedden megjelent interjúban, hogy azt kívánja, bárcsak ne lőtte volna le a szíriai légvédelem a múlt hónapban az F4Phantom típusú török vadászgépet. "Csak a lelövése után tudtuk meg, hogy a repülőgép török volt. Bárcsak ne lőttük volna le" – mondta a balközép irányultságú Cumhuriyet (Köztársaság) nevű újságnak.

 
Belebukott a neonáci ügybe a német titkosszolgálat feje

 

FrommHét hónappal a Németországot rendkívüli módon megrázó neonáci gyilkosságsorozat feltárása után lemondott a német alkotmányvédelmi hivatal elnöke.

 

 
Erdős Virág verse

 

viszem a régen kihízott nacim

... viszem a kelet-német származású macim

ezernyi véglet közül a köztest

viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest

ott lesz az ágyam  ahova fekszem

elviszem alvókának egy-két régi ex-em

 
Birth of Israel - Birth of a Nation

Great BBC video on the birth of state of Israel

 

 
Montevideo has a vibrant Jewish community
MONTEVIDEO, Uruguay — A visit to Montevideo’s Jewish community is a bittersweet experience. Clearly, numbers in the Uruguayan capital have shrunk dramatically and continue to dwindle. Young and even middle-aged Jews have left, and intermarriage has reached North American levels.
A cikket beküldte: Kardos Gábor
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

16. oldal / 18