Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
91 évesen is sportol Keleti
 
Herzliya - Nagyon várja már a londoni nyári játékokat, kíváncsi a versenyekre, s persze a magyarokra – Keleti Ágnes (91) ötszörös olimpiai bajnok tornászt nem csak a sportsikerei, hanem kiváló fizikai kondíciója miatt is lehet csodálni. A legendás versenyző ugyanis aktív napokat él, rendszeresen mozog.
 
 
Áder János Izraelben

 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke hétfőn, július 16-án Izraelbe érkezik.  

 
 
Brit lap találta meg a háborús bűnökkel gyanúsított Csatáry Lászlót Budapesten

 

A legnagyobb brit bulvárlap azt állítja, hogy megtalálta Csatáry Lászlót, akit a Simon Wiesenthal Központ a világ legkeresettebb háborús bűnösének tart. A Sun írása szerint Csatáry több mint 15 ezer zsidó auschwitzi deportálásában működött közre, és hollétéről 15 évig nem lehetett tudni semmit. A lap munkatársai titokban figyelték, ahogy a 97 éves férfi a városban sétál, majd bekopogtak hozzá kérdéseikkel. A magyar ügyészség a Sun szerint most tanulmányozza a bizonyítékaikat.

 
ESZTERHÁZY PÉTER: PÉCSI UJJGYAK

 

Lelni, lelni, lelni

 

 

Hölgyeim és Uraim.

Megszoktunk már sok mindent.

Megszoktuk, hogy vannak kiállítások,

és megszoktuk, hogy ezeket megnyitják.

Pedig hát, tudjuk, egy kiállítást nem lehet

megnyitni vagy meg nem nyitni,

az vagy megnyílik, vagy nem.

 
Kié a fityma?

 

Orvosok és vallási vezetők is attól tartanak, hogy titokban, az orvosok kihagyásával fogják körülmetéltetni gyermekeiket a zsidó és muszlim vallású családok azután, hogy egy német bíróság jogellenesnek minősítette azt az önrendelkezési jogra hivatkozva. Egy moszkvai rabbi szerint ez a legsúlyosabb támadás a zsidók ellen a holokauszt óta, a német kormányszóvivő szerint keresik a megoldást.

 
A Mensch Nemzetközi Alapítvány szervezésében Szenes Hannára emlékezünk
 

 

 

A Dohány utcai Zsinagóga melletti Mártírok sírkertjében, július 17-én délután 5 órakor.

 

Chana Senesh, Szenes Hanna, Szenes Anikóként született 1921-ben. Édesapja, Szenes Béla ismert újságíró és színpadi szerző volt. Anikó hat éves volt, amikor édesapja elhunyt, így Giora nevű testvérével együtt édesanyja, Katerina nevelte fel. Szenes egy református lányok számára létesített magániskolába járt, ahová katolikus és zsidó tanulókat is felvettek. Kitűnően érettségizett, de továbbtanulását megakadályozták a zsidótörvények, és 1939 szeptemberében kivándorolt Palesztinába. Nahalalban, a lányok mezőgazdasági főiskoláján szerzett diplomát. 1941-ben a Sdot Yam kibuc tagja lett és csatlakozott a Haganához, a zsidó védelmi fegyveres szervezethez.

 

 
Köves Slomó válaszolt Vona Gábor vita kihívására

 Tisztelt Vona Gábor!

Ön, a Jobbik elnöke vitára hívott. Azt szeretné, hogy az általam meghirdetett társadalmi párbeszéd, konzultáció keretében vitatkoznék Önnel az antiszemitizmusról. Őszinte leszek. A felvetés megmozgatta a magam és környezetem fantáziáját: Érdekes lenne beszélni, – ahogy Ön fogalmaz – a félrebeszélés lehetősége nélkül, anélkül, hogy a kettősbeszédnek helyet adnánk. Azért, hogy világos fogalmazással közösen megmutassuk az antiszemitizmus demagóg szólamainak abszurditását.

 

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

14. oldal / 18