Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
Vona Gábor levele Köves Slomónak

 

 Tisztelt Köves Slomó!

 

Ahogy azt a múlt héten pénteken a sajtótájékoztatómból megtudhatta, egy nyilvános tévévitára szeretném kihívni. Néhány napja ugyanis éppen Ön javasolta azt, tartsunk nemzeti konzultációt az antiszemitizmus magyarországi helyzetéről. Egyetértünk, szerintem is nagyon fontos lenne, hogy ebben a kérdésben a ködben hadakozás helyett végre egyenes és érdemi érvek és ellenérvek ütközzenek egymással.

 

 
Esterházy Péter: Ujjgyak

 

Kis nyári pornográfiák

 

Rend, fegyelem, hasizom

 

Hogy mi a véreseres bánat?

Hogy a kószáló diák, ha nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy ő iskolaidőben hitelt érdemlően kószál, akkor rendőr viheti erővel vissza az iskolába? Már nincsen kószáló pulyám, de ha volna, akkor addig az a kurva kölök nem mehetne sehová, míg hitelt érdemlően nem tudná hamisítani az aláírásomat, hogy legyen neki igazolása bármikor. Ülnénk együtt, vezetném a kis kezét, soha nem voltunk és leendünk ilyen meghitten egymással. ahogy újra meg újra kanyargatja az y-okoat, el is határozzuk, hogy csakis a Fideszre szavazunk, kosz vasz koszt.

 

 
A keresztesek aranyát találhatták Izraelben

 

A keresztes lovagok elrejtett aranyát találhatták meg Izraelben a Tel-Avivtól 25 kilométerre északra lévő középkori erőd feltárásai során.

 
Two-Gun Cohen; Chinese Spy Master and a second Moishe!

By Joe King

 

Morris “Two-Gun” Cohen was the one and only Jewish Chinese General and,
for a time, was head of the Chinese Secret Service! One of his colleagues was
Dr. Moses Schwarzberg, a Russian Jew who helped save China, for a time,
from the Communists.
 
Israeli Technology Turns Air Into Drinking Water For Troops

Military troops around the world, no matter where they are instated, know that even with the best training, personnel and arms, they cannot survive battle if they are lacking one vital thing: water.

 
Among the concerns of military heads is  to ensure water sources are always available, even in the most arid of places.
 
One Israeli company took up the challenge to ensure water can be readily available, anywhere and at any time, by extracting it from the most common of things: air.
 
 
Zenés kirándulás Szombathelyre és környékére, a Nemzetközi Bartók Fesztivál keretében

 

zsinagoga

A Filharmónia Budapest egyedi, különleges lehetőséget kínál az érdeklődő zenebarátoknak, középiskolásoknak, zeneművészeti szakközépiskolai hallgatóknak, egyetemistáknak.

 

Autóbuszos kirándulást szervezünk Budapestről a Nemzetközi Bartók Fesztiválra, Szombathelyre 2012. július 13. és 15. között (péntektől vasárnapig) kedvezményes áron, gazdag, különleges programmal, találkozási lehetőséggel a művészekkel és professzorokkal.

 
 
ARA-KOVÁCS ATTILA: NEGYVENÖT ÉVE TART

 

Negyvenöt éve vívta meg hatnapos háborúját Izrael az Egyiptom, Szíria, Jordánia és Irak alkotta katonai koalícióval. Az elért totális győzelem nem csak biztonsági szempontból volt nagyon fontos az apró állam számára, de a győzelem révén egy új zsidó identitás is született. Az izraeli polgár ettől kezdve másként tekintett önmagára, mint korábban tehette, és a világ is másként szemlélte Izraelt, amely attól fogva komoly – azaz: megkerülhetetlen – tényezővé vált a hidegháborús nagyhatalmi politikában.

 

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

15. oldal / 18