Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
Netanjáhu: előrehozott választások

 

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök kedden este 20 órára sajtóértekezletet hívott össze. Alig öt perces (!) expozéjában bejelentette szándékát, hogy a 2013. év októberében esedékes választásokat előrehozza. A miniszterelnök nem említett dátumot: a találgatások 2013. január 28-át vagy február 12-ét jelölik meg, mint lehetséges dátumot.
 
Meghalt Pauer Gyula

 

A magyar neoavantgárd képzőművészet kiemelkedő személyisége 72 éves volt. Legismertebb köztéri alkotása a Széchenyi rakparton álló A cipők című emlékhely, amit a Dunába lőtt zsidók emlékére emeltek 2005-ben.

 

 
'Meg fogtok dögleni': megverték a Budapesti Zsidó Hitközség körzeti elnökét
 
Kerényi Andrásra két fiatalember támadt rá, amikor kijött a zsinagógából pénteken.
 
Két férfi megtámadta a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének elnökét pénteken, amikor kifelé jött a zsinagógából - erősítette meg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója az MTI információját.
 
Programajánló: rádióműsor

 

Itt: http://www.klubradio.hu/index.php?id=28%23c , a Klubrádió Reggeli gyors c. műsorában okt. 3-án, szerdán, a 9.00 - 9.15 közötti idősávban dr. Gyekiczky András beszél a pápai Elfeledett szomszédok c. kiállításról.

 

 
Az Izraeli Kultúrális Intézet októberi programajánlója

 

 
Meghalt Sandberg Gusztáv

 

Aki beírta magát Izrael történelmébe... Mose Sanbar 1926 – 2012.

Hétfőn, október 1-én elhunyt Mose Sanbar (kiejtve: Zánbár), Izrael egyik legismertebb közgazdásza.A számos fontos állást betöltött szakember Kecskeméten született Sandberg Gusztáv néven.
 
Szukot - Sátoros ünnep
 
Vasárnap, szeptember 30-án napnyugtakor veszi kezdetét a Sátoros ünnep, eredeti héber nevén Szukot. Ellentétben a néhány nappal előtte tartott, komor hangulatú Jom Kippurral, ez örömünnep: egyike a három zarándokünnepnek, amelyet az ókorban, a Szentély fennállása idején Jeruzsálemben töltött a nép, és ott minden család áldozatot mutatott be Isten előtt.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 18