Köszöntő

KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

Célunk, hogy a Pilis-Dunakanyarban megalakult MAGYAR -IZRAELI BARÁTI TÁRSASÁG - SZENTENDRE DUNAKANYAR, KULTURÁLIS EGYESÜLET legújabb eseményeiről, híreiről tájékoztassuk az érdeklődőket.

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Szavazások

Hogy tetszik a honlap
 

SZÉKELYHIDI FERENC ROVATA

Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar
Magyar írók szilenciumban

 

A szilencium a cenzúra egyik legsajátosabb válfaja: nem a művet, vagy annak néhány részletét, hanem az alkotót célozzák meg totális elhallgattatással. A szilenciumot többnyire titokban és határozatlan időre rótták ki, a feloldás, feloldozás nagyban függött a hatalom kényétől, érdekétől, illetve az érintett együttműködési hajlandóságától. Cikkünk a számlálhatatlanul sok elnémítási históriából néhány jellegzetes és emlékezetes huszadik századi magyarországi esetet emel ki.

 
Népszava online: A Horthy-év programja
 
 
A Horthy-emlékév az nagyon jó. Aztán legyen még Szálasi-, meg Rákosi-, meg Kádár-emlékév, - én még beiktatnék a Grósz-emlékév elé legalább egy Münnich Ferenc-emlékhónapot is. Így lesz az életünk egy hosszú, hejehuja mulatság. Aztán egy szép napon elérünk az Orbán-majálishoz, rögtön a Gyurcsány-fesztivál után.
 
Interjú Olti Ferenccel egy rendkívüli összefogásról

 

Olti Ferenc balatonfüredi holokauszt-túlélők gyermeke. A BZSH volt elöljárója, a MAZSIHISZ volt alelnöke, több zsidó szervezet elnökségének tagja. Önmagát zsidó közéleti aktivistának nevezi. 1973-ban a Veszprémi Vegyipari Egyetemen végzett rendszermérnökként. Egészségügyi, majd pénzügyi területeken dolgozott informatikai projektek megtervezésében és kivitelezésében. Tanított az ELTE-n, a BME-n, egészségügyi főiskolákon, valamint a Veszprémi Egyetemen. Ez utóbbi rektor helyettese is volt. Jelenleg egy banki szoftverekkel foglalkozó nemzetközi cég magyarországi képviselője. Vele készült az alábbi interjú.


 
World Jewish Population (2010) very interesting tables

 

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/jewpop.html#region

 
Budapest: Torten gegen rechte Tiraden

 

Die größte jüdische Gemeinde Osteuropas blüht, doch Rechtsradikale schüren die antisemitische Stimmung.

 
Weblap-ajánló

 

www.storymap.hu című platformon (regisztrálást követően) számos ügymenetre nyílt lehetőség.

 
Kertész Péter: Kínos ügy...

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 18